1111 Budapest, Bertalan Lajos utca 7-9., BME L épület

Készletgazdálkodás, készlettervezés

Készletezni nem jó dolog, nem szívesen tesszük, azonban vannak helyzetek, amikor nem tehetünk mást. A készlettervezés egy tipikus méretezési feladat, ahol az erőforrásainkat kell optimalizálni. Célunk egy korrekt szabályok alapján működő, helyesen irányított és módszertani szempontból támogatott vállalati szabályozási funkció kialakítása.

A kereslettervezéshez hasonlóan a vállalat teljes keresztmetszetét érinti, ezáltal egy komplex keresztmetszeti tervezési folyamatba (S&OP) kell, hogy integrálódjanak. Tegyünk lépéseket együtt abba az irányba, hogy képesek legyenek a készletek összetételét és nagyságát optimalizálni és jövőbeli céljai alapján irányítani a készletezési folyamatot!

Készletgazdálkodás, készlettervezés

 

MIÉRT VÁLASSZON MINKET KÉSZLET OPTIMALIZÁLÁS ESETÉN?

  • A jelenleg ismert legkorszerűbb matematikai modelleket alkalmazzuk.
  • Készlet modelljeinkbe beépíthetők az egyedi piaci igények, valamint vállalati specialitások.
  • Vállalatra szabott egyedi igények alapján tudjuk kialakítani a készletezést irányító alkalmazást melyet elkészítünk Önnek

 

Egyéb szakmai kérdésével forduljon szakmai vezetőnkhöz:

Sztrapkovics Balázs
balazs.sztrapkovics@innolog.hu
+36-70-558-92-24

 


Főbb referenciák ezen szolgáltatási típusból:

Feladat: Folyamatosan karbantartható szortiment analitika létrehozása, amely segítségével meghatározott bemeneti adatok alapján a karbantartási anyagok kategorizálása megvalósítható, úgy hogy az támogassa a hatékony diszpozícionálást.

Feladat: A CSM supply planner dolgozójának munkáját támogató számítógépes alkalmazás kifejlesztése.

Feladat: Készletszintek meghatározása a raktározási lehetőségek, szavatossági időtartamok és beszállítói képességek teljes körű figyelembevételével.

Feladat: A készletszabályozó rendszer működését feltáró vizsgálat végrehajtása a rendszer mélységi megismerése céljából. Rendszerfejlesztési akcióterv kidolgozása a rendszer továbbfejlesztési lehetőségeinek definiálása érdekében.

Feladat: A vállalat jelenlegi SAP rendszerében definiált keresleti idősor modellezési lehetőségek alkalmazásának vizsgálata, az elemzések alapján az egyes termékek esetében leginkább alkalmazható modellek kiválasztása.

Feladat: Az alkalmazott készletezési stratégiák felülvizsgálata, az elemzések alapján a beszerzők által alkalmazható optimalizált készletezési automatizmusok kifejlesztése.

Feladat: A fejlesztett megrendeléstámogató és készletoptimalizáló alkalmazás továbbfejlesztése, testreszabása a felhasználói igények alapján.

Feladat: A logisztikai folyamatok (igény beérkezéstől a vevőhöz történő kiszállításig) átfogó vizsgálata, működési problémáinak definiálása, fókuszálva a készletezési és megrendelési folyamatokra, mely alapján közép-, és hosszabb távú rendszerfejlesztési igények specifikációjának elkészítése.

Feladat: Megrendeléstámogató és készletoptimalizáló alkalmazás fejlesztése, testreszabása a felhasználói igények alapján. Az alkalmazás fejlesztésével párhuzamosan a megrendelési, készletezési folyamatok optimalizációjára is sor került.
Feladat: A vállalat megrendelési, készletezési és értékesítési folyamatainak felülvizsgálata, veszteségek feltárása. A cél az optimális készletezési logikák kialakítása az egyes termékcsoportok esetén, döntéstámogatás nyújtása a kollégák számára a termékek kivezetésést illetően.
Feladat: A jövőbeni disztribúciós hálózat megtervezése, mely költségalapú iteratív optimalizáló modellezésen alapszik, figyelembe véve a növekvő kiszolgálási igényeket, és a budapesti központ operációs korlátait.
Összefoglalás
Készletgazdálkodás, készlettervezés
Cikk címe
Készletgazdálkodás, készlettervezés
Leírás
Készletezni nem jó dolog. Nem szívesen tesszük. Vannak helyzetek azonban, amikor nem tehetünk mást. Biztos sokan járnak ebben a cipőben.
Szerző
Kiadó
Innolog Solutions
Kiadó logó
Tetszett az oldal? Oszd meg másokkal is!
English