1111 Budapest, Bertalan Lajos utca 7-9., BME L épület

Normaidő és hatékonyságmérés termelési folyamatokban

A termeléstervezés és költségkalkulációk egyik alapja a termelési folyamatok időigényének ismerete. A legtöbb termelővállalat becsült, kapott, esetleg régebbi elemzések során meghatározott adatok alapján dolgozik, holott a pontos időszükségletek ismerete elengedhetetlen a tervezéshez, valamint az árkalkulációhoz.

Multimoment mérések elvégzésével meghatározható, hogy a dolgozók munkaidejük mekkora részét fordítják produktív tevékenységekre, ezáltal pedig képet kaphatunk a dolgozók hatékonyságáról is. A mérések alapján lehetővé válik a folyamatok fejlesztése és a fejlesztésekben rejlő megtakarítások MTM módszerrel történő meghatározása.

normaidő

 

MIÉRT VÁLASSZON MINKET A NORMAIDŐ MEGHATÁROZÁS SORÁN?

  • Rámutatunk, hogy a dolgozók milyen tevékenységeket végeznek munkaidejükben, mennyi időt töltenek adminisztrációval, MTM elemzések segítségével számszerűsíteni tudjuk a lehetséges megtakarításokat
  • Alacsonyabb költségszinten tudjuk megvalósítani a mérést mintha saját dolgozói mérnék le a folyamatokat (rejtett költség!), valamint mérőinket profi mérésekben jártas szakemberek felügyelik a mérést végző személyeket
  • Korszerű statisztikai módszerekkel elemezzük a mérés során kapott adatok, összefüggéseket is vizsgálunk az adatelemzés során, melyek alapján fejlesztési javaslatok dolgozhatók ki
  • Külső szereplőként kollégáink objektívan tudják mérni dolgozóit, hosszútávú konfliktus források elkerülésével!
  • A konfliktusos pontok megjelölése külső szereplőként nem okoz problémát számunkra

 

KÉRDÉSÉVEL FORDULJON ÜZLETÁGVEZETŐNKHÖZ:

Sztrapkovics Balázs
balazs.sztrapkovics@innolog.hu
+36-70-558-92-24

 


Főbb referenciák ezen szolgáltatási típusból:

Feladat: Transzformátor tekercsek utalványozási időinek a tekercsparaméterek függvényében történő meghatározása, gépi idők valamint manuális mérési eredmények felhasználásával. A kialakított módszertan, illetve MS Excel alkalmazás dokumentálása, és oktatása a termelés tervezőknek.

Feladat: Utalványozási idő meghatározására felépített mérési és statisztikai kiértékelési know-how kifejlesztése a trafószekrény hegesztési folyamatai alapján.

Feladat: A legnagyobb forgalmú termékek termelési normaidejének, meghatározása, valamint dolgozói hatékonyságmérés mintavételes munkanapfelvétel segítségével.

Feladat: Kiválasztott termékcsoport gyártási folyamatainak felvétele, dokumentálása, majd ezen folyamatok műveéeti időinek mérése, és a dolgozói produktivitás mérése mintavételes munkanapfelvétel segítségével. Az eredmények alapján fejlesztési irányok kijelölése.

Feladat: Szimulációs modell bemeneteként szolgáló három termelési sor mintavételes munkanapfelvétele, valamint ciklusidőmérése.

Az INNOLOG alvállalkozói folyamat mérés munka példaértékű projektként és partnerkapcsolatként valósult meg. A gyors lefutás érdekében magas rendelkezésre állást biztosítottak, tartották a definiált határidőket, végül egy precíz, értékes eredmény anyagot adtak át. A vezető mérnökök és a mérőemberek egyaránt megfelelő magatartást tanúsítottak, jól és jó hangulatban működtek együtt a Wellis alkalmazottaival. Bízunk a további sikeres együttműködésben.

Feladat: Termelési, és csomagolási folyamatok normaidejének, meghatározása, valamint dolgozói hatékonyságmérés mintavételes munkanapfelvétel segítségével.

Feladat: Adott termékcsoportonkénti kategóriák szerint a gyártási folymatok felvétele, mérési módszertan kidolgozása, és ciklusidők mérése. A mérési eredmények statisztikai kiértékelése, és az eredmények alapján költség, valamint teljesítményalapú normarendszer kidolgozása. A ciklusidőmérésekkel párhuzamosan, a dolgozók mintavételes munkanapfelvétel (multimoment) mérése is elvégzésre került.

Feladat: A gyártási normaidők, időméréses úton történő felülvizsgálata, pontosítása, hiányzó adatok meghatározása. A cél a normaidők meghatározásán túl egy a dolgozók számára is motiváló teljesítménybérezési rendszer kialakítása, valamint új termékek esetén normaidőkalkulációs módszertan kidolgozása.
Feladat: A gyártási folyamatok normaidő-felülvizsgálata és a folyamatok fejlesztése MTM-UAS módszertan segítségével, a gyártási folyamatokról készült videó elemzések alapján.
Feladat: A meglévő műveleti idők és elemzések alapján termékszintű normaidő meghatározása módszertan kidolgozása, valamint ezen módszertan kiterjesztése új termékek esetére is. A jelenlegi normaidők felülvizsgálata, korrekciója.
Feladat: Az SAP EWM bevezetését követően tillburgi EMEA régiós logisztikai elosztóközpont külső szolgáltató által végzett folyamatainak időmérése, a mért értékek összehasonlítása a bevezetés előtt mért értékekkel, az eltérések okainak feltárása.
Összefoglalás
Normaidő és hatékonyságmérés termelési folyamatokban
Cikk címe
Normaidő és hatékonyságmérés termelési folyamatokban
Leírás
A termeléstervezés és költségkalkulációk egyik alapja a termelési folyamatok időigényének ismerete. A legtöbb termelővállalat becsült, kapott, esetleg régebbi elemzések során meghatározott adatok alapján dolgozik, holott a pontos időszükségletek ismerete elengedhetetlen a tervezéshez, valamint az árkalkulációhoz.
Szerző
Kiadó
Innolog Solutions
Kiadó logó
Tetszett az oldal? Oszd meg másokkal is!
English