1111 Budapest, Bertalan Lajos utca 7-9., BME L épület

Szállítás optimalizálás, járattervezés

A szállítások optimalizálása a költségek folyamatos növekedésével egyre inkább központi kérdéssé válik. A vállalatok többsége jelenleg is manuális úton tervezi járatait, és gyakran a megszokások alapján alakul ki a járatok szerkezete és szervezése. A járatok tervezése során korszerű optimalizáló algoritmusok alkalmazásával jellemzően 10-20 % költség takarítható meg azonnal! Fontos azonban hogy esetleges szervezési fejlesztésekkel, az elosztási folyamatok, vagy disztribúciós hálózat optimalizációjával további 20-30%-os költségmegtakarítás érhető el!

Munkatársaink által fejlesztett transOpt alkalmazást vállalata egyedi igényeire szabjuk, mivel tudjuk, hogy nincs két egyforma vállalat. Szoftverünkbe a legkülönbözőbb korlátozó feltételeket tudjuk alkalmazni (időablakok, futásidő, sorrendi kötöttségek, eltérő paraméterű járművek, jármű priorizálás stb.). Az optimalizáló szoftver és szakmai tapasztalatunk segítségével javaslatokat tudunk tenni szállítási folyamatainak, túráinak, és disztribúciós hálózatának újragondolására. Az egyes fejlesztési koncepciók esetén pontos operatív járatterveken keresztül tudjuk megmutatni milyen költségmegtakarítás érhető el. Meg tudjuk válaszolni a „mi lenne ha?” típusú kérdéseket, a legegyszerűbb akár indulási idő módosulástól kezdve a legösszetettebb disztribúciós hálózat átalakításig. Javaslatokat tudunk tenni a járműpark módosítására is, meghatározva az ezzel elérhető megtakarításokat is!

 

MIÉRT VÁLASSZON MINKET SZÁLLÍTÁS OPTIMALIZÁLÁS ÉS JÁRATTERVEZÉS ESETÉN?

  • Széles körű logisztikai tapasztalatunk által „ki tudunk lépni a dobozból” azaz teljesen újszerű megközelítéseket és fejlesztési javaslatokat tudunk adni az Ön számára.
  • Optimalizáló szoftverünk segítségével gyorsan tudjuk optimalizálni járatait, ezáltal megválaszolni a felmerülő kérdéseket.
  • Számszerűsített költség modelljeink által pontos számokkal alátámasztott döntések meghozatalát tesszük lehetővé.
  • Az operatív járattervezés mellett optimalizálni tudjuk teljes logisztikai hálózatát, meg tudjuk határozni a depók optimális számát és helyét.
  • Folyamatosan felül tudjuk vizsgálni járattervezési hatékonyságát, és tudunk költségcsökkentési javaslatokat adni.

 

Kérdésével forduljon üzletágvezetőnkhöz:

Sztrapkovics Balázs
balazs.sztrapkovics@innolog.hu
+36-70-558-92-24

 


Főbb referenciák ezen szolgáltatási típusból:

Feladat: A magyarországi és a romániai szállítási feladatok kiszervezésének komplex tendermenedzsmentje.

Feladat: Az országos disztribúciós hálózat újratervezése és annak érzékenységi vizsgálatának elvégzése az aggregát szállítási teljesítmény, továbbá a szállított érték és szállítási költség arányának minimalizálása mellett.

Feladat: A budapesti postahely-hálózat optimális elhelyezkedésének meghatározása, a Magyar Postára vonatkozó jogszabályi kötelezettségek figyelembevétele mellett.

Feladat: Az országos disztribúciós hálózat újratervezése és annak érzékenységi vizsgálatának elvégzése az aggregát szállítási teljesítmény, továbbá a szállított érték és szállítási költség arányának minimalizálása mellett.

Feladat: A jelenlegi logisztikai hálózati topológia értelmezése és teljesítmény paramétereinek meghatározása, működésének egzakt alapokon nyugvó többkritériumos értékelése. A lehetséges jövőbeni logisztikai hálózati topológiai szcenáriók definiálása.

Feladat: A dolgozói buszjáratok szerkesztését segítő, webes alapú útvonaltervező, és az ezzel kapcsolatos kontrolling feladatokat elvégző alkalmazás fejlesztése.

Feladat: A budapesti kiszolgálás több száz igénypontos szállításszervezési folyamatainak megtervezése. (standard túratervek kidolgozása)

Feladat: Szociális étkeztetés logisztikai hálózatának felülvizsgálata és konszolidációja. Az ételkiszállító járatok szervezésében alkalmazható járattervező rendszer és algoritmus kifejlesztése MS Excel környezetben.

Feladat: A szállításszervezési folyamatok vizsgálata, szükséges informatikai fejlesztések, és optimalizációs lehetőségek felmérése. Javaslattétel a szállítástervezés és a hozzá kapcsolódó adminisztrációs folyamatok fejlesztésére.

Feladat: A vállalat jövőbeni disztribúciós hálózatának tervezése, vevői szolgáltatási szintekhez tartozóan a szállítási feladatok modellezése, ez alapján költségstruktúra meghatározása, döntéstámogatás a jövőbeni fejlesztési irányokra vonatkozóan.
Feladat: Vállalatunk járatoptimalizáló szoftver bevezetésének támogatása, testreszabás. Próbefuttatások során megtakarítási potenciálok számszerűsítése. A projekt eredményeként bevezetésre került vállalatunk szoftvere a napi gyakorlatban!
Feladat: A szállítási folyamatok és azok költséghatékonyságának átfogó vizsgálata, problémáinak definiálása, a költségcsökkentési lehetőségek megjelölése, számszerűsítése, fejlesztési irányok kijelölése.
Feladat: A szállítási és fuvarszervezési folyamatok és azok hatékonyságának átfogó vizsgálata, dinamikus -szoftveresen támogatott- járattervezéssel elérhető költség megtakarítások számszerűsítése.
Feladat: A szállítási folyamatok és azok költséghatékonyságának átfogó vizsgálata, problémáinak definiálása. Megvizsgáltuk az átrakók esetleges alkalmazásával elérhető költségmegtakarítást, valamint a dinamikus szállításoptimalizálással realizálható költségcsökkenést.
Tetszett az oldal? Oszd meg másokkal is!
English