1111 Budapest, Bertalan Lajos utca 7-9., BME L épület

Logisztikai folyamatok időmérése

folyamatok időmérése
A logisztikai folyamatok jellemzően kevésbé standardizáltak, mint a termelési folyamatok, azonban ezek időigényének ismerete is elengedhetetlen a fejlesztési irányok meghatározásához. A raktári folyamatok idő és hatékonyságmérése az alapos logisztikai audit bemeneti információi, de akár külön szolgáltatásként is igényelhető.

 

MIÉRT VÁLASSZON MINKET, HA TUDNI AKARJA A LOGISZTIKAI FOLYAMATAINAK IDŐIGÉNYEIT?

  • Rámutatunk, hogy a dolgozók milyen tevékenységeket végeznek munkaidejükben, mennyi időt töltenek adminisztrációval, szükséges e újabb dolgozó felvétele vagy nem.
  • Alacsonyabb költségszinten tudjuk megvalósítani a mérést mintha saját dolgozói mérnék le a folyamatokat (rejtett költség!), valamint mérőinket profi mérésekben jártas szakemberek felügyelik a mérést végző személyeket.
  • Korszerű statisztikai módszerekkel elemezzük a mérés során kapott adatok, összefüggéseket is vizsgálunk az adatelemzés során.
  • Külső partnerként kollégák által ki nem mondható megállapításokat is megteszünk!

 

KÉRDÉSÉVEL FORDULJON ÜZLETÁGVEZETŐNKHÖZ:

Sztrapkovics Balázs
balazs.sztrapkovics@innolog.hu
+36-70-558-92-24

 


Főbb referenciák ezen szolgáltatási típusból:

Feladat: A külső raktár folyamatainak logisztikai auditja, mintavételes munkanapfelvétel, és ciklusidőmérés alapján a főbb veszteségek feltárása, fejlesztési irányok kijelölése.

Feladat: Az üzem belső logisztikai folyamatainak teljeskörű auditja. Ciklusidő valamint mintavételes munkanapfelvétel segítségével a főbb veszteségek meghatározása, alacsony beruházást igénylő és hosszútávú fejlesztési irányok kijelölése.

Feladat: A központi elosztó raktár kiszolgálási folyamatainak teljeskörű auditja. Ciklusidő valamint mintavételes munkanapfelvétel segítségével a főbb veszteségek meghatározása, az eredmények alapján fejlesztési koncepciók kidolgozása, számbavéve az egyes koncepciókkal elérhető megtakarításokat.

Feladat: A logisztikai rendszer teljes keresztmetszeti átvilágítása, beleértve a készletezési, szállítási és raktári folyamatokat, feltárva a jelenlegi problémákat költségcsökkentési potenciálokat, költségcsökkentési akcióterv összeállítása.

Feladat: A kombájnok vágóasztalának előgyártási területén dolgozó anyagmozgatógépek kihasználtságának mérése, és a mérések alapján optimális gépszámra, és gépparkra történő javaslattétel.

Feladat: Teljeskörű munkanapfelvétel elvégzése a csomagoló területen, valamint fejlesztési javaslatok kidolgozása a mérési eredmények alapján.

Feladat: A kijelölt raktári folyamatok esetében, mérési módszertan kidolgozása, és ciklusidők mérése. A mérési eredmények statisztikai kiértékelése, és az eredmények alapján teljesítményalapú normarendszer kidolgozása.

Feladat: A tillburgi EMEA régiós logisztikai elosztóközpont külső szolgáltató által végzett folyamatainak időmérése, veszteségek meghatározása fejlesztési javaslatok kidolgozása.
Összefoglalás
Logisztikai folyamatok időmérése
Cikk címe
Logisztikai folyamatok időmérése
Leírás
A logisztikai folyamatok jellemzően kevésbé standardizáltak, mint a termelési folyamatok, azonban ezek időigényének ismerete is elengedhetetlen a fejlesztési irányok meghatározásához.
Szerző
Kiadó
Innolog Solutions
Kiadó logó
Tetszett az oldal? Oszd meg másokkal is!
English