1111 Budapest, Bertalan Lajos utca 7-9., BME L épület

Logisztikai audit

A vizsgálandó logisztikai rendszer méretétől, összetettségétől függően szakértőink néhány nap leforgása alatt képesek meghatározni azon területeket, amelyek további fejlődésének gátját szabhatják. A projekt során olyan térképet adunk a kezébe, mellyel szisztematikusan fejlesztheti logisztikai rendszerét, akár önállóan, akár cégünk segítségével. Az audit eredménytermékeként egy priorizált tevékenységlistát kap, amellyel elérhetővé válhat a fenntartható fejlődés vágyott célja.

Logisztikai audit

 

MIÉRT VÁLASSZON MINKET LOGISZTIKAI AUDIT ESETÉN?

  • Sokéves szakmai tapasztalattal rendelkezünk logisztikai és termelési területen, az évek során valamennyi iparágban megismertük a legjobb gyakorlatokat, melyek segítségével rámutathatunk a lehetséges fejlődési területekre.
  • Mérőszánok segítségével szeretünk rámutatni a problémás területekre, mely számok által alátámaszthatókká válnak a megjelölt fejlesztések.
  • Rendelkezünk kidolgozott standard logisztikai audit módszertanokkal, ugyanakkor minden projektben alkalmazunk egyedi az adott vállalathoz igényeihez illeszkedő módszertanokat is!


KÉRDÉSÉVEL FORDULJON ÜZLETÁGVEZETŐNKHÖZ:

Sztrapkovics Balázs
balazs.sztrapkovics@innolog.hu
+36-70-558-92-24

 


Főbb referenciák ezen szolgáltatási típusból:

Feladat: A teljes logisztikai rendszer lean típusú revideálása, KAIZEN megbeszéléseken keresztül a dolgozók szemléletmód-váltásának elősegítése, és a fejlesztésekbe való aktív bevonása. (kiemelt területek: göngyölegkezelő terület, marketing anyagokat tároló raktár, zárjegyezési folyamat, tehergépjármű megrakodási folyamat, hűtőgépszerviz, rakodólap menedzsment, termelés kiszolgálás szimulációs támogatása).

„A csapat teljesítménye, ambiciózus hozzáállása, együttműködési hajlandósága kiemelkedő volt, a projekt tagok egytől-egyig nagyon értékes munkát végeztek a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. számára.”

Nagy Zoltán Coca-Cola HBC Magyarország Kft. Országos Logisztikai és Szerviz vezető

Feladat: A Teva Gyógyszergyár Zrt. országos logisztikai központ automata komissiózó rendszerének áru-utánpótlási folyamatainak fejlesztése, valamint a tárhely-átrendezési metodika megtervezése.

Feladat: Az alapanyag be- és kiszállítási folyamatok, valamint a termelést kiszolgáló rendszer lean típusú fejlesztése. (kiemelt terület: anyagmozgató gépszám meghatározás)

„Az elvégzett munka nagyban segítette a cég logisztikai folyamatainak racionalizálását és jelentős költségmegtakarítást eredményezett a Dunafin számára. A gördülékeny kommunikáció, a csapat hozzáállása illetve az egyedi igényekhez való alkalmazkodása tette lehetővé a projekt sikerét…”

Király Zsuzsanna Dunafin Gyártó és Szolgáltató Kft. (delfortgroup) Humánerőforrás vezető

Feladat: Logisztikai gyökérproblémáinak definiálása, ezek alapján beruházásmentes, gyorsan kivitelezhető fejlesztések definiálása, valamint a hosszabb távú rendszerfejlesztési igényeket specifikációjának elkészítése.

Feladat: Az üzem minőségbiztosítási folyamatainak teljeskörű felmérése, mintavételes munkanapfelvétel valamint ciklusidőmérés segítségével jövőbeni létszámigény meghatározása, valamint a minőségellenőrzési folyamatok átszervezésére vonatkozó javaslattétel.

Feladat: A termelési anyagellátást végző Milkrun rendszer felülvizsgálata, és fejlesztési koncepciók kidolgozása. A koncepciók validáltatása szimulációs modell segítségével, majd a szimuláció eredményei alapján kiválasztott koncepció bevezetése.

Feladat: A heggesztőüzem valamint a raktári layout pontos felvétele és dokumentálása, mely a későbbi üzembővítések alapját képezi.

Feladat: A vevők (BMW/Daimler) számára valós idejű rendelkezésre állást követő rendszer kialakítása, a bevezetés valamint az utókövetés szakmai felügyelete.

Feladat: A csepeli transzformátorgyár belső és kiszervezett logisztikai folyamatainak átfogó auditja a stratégiai fejlesztési irányok kijelölése érdekében. A jelenlegi folyamatok leképezésén keresztül, kritikus pontok megjelölése melyek alapján meghatározásra kerültek a fejlesztési koncepciók. Az ideális fejlődési irány kijelölésére multikritériumos döntéstámogató modell felépítése, valamint gyorsan kivitelezhető, beruházásmentes fejlesztési javaslatok kerültek kidolgozásra.

Feladat: Az országos disztribúciós raktár operációjának stratégiai elemzése. A fejlesztési potenciállal rendelkező folyamatok priorizált kijelölése, és a legfontosabbakra koncepció szintű javaslatok kidolgozása, valamint kisebb veszteségek eliminálására könnyen alkalmazható akcióterv alkotása a dolgozói ötletek bevonásával.

Feladat: A Közép-Európai elosztóraktár logisztikai auditja, gyökérproblémák definiálása, szűk keresztmetszetek vizsgálata. Ezek alapján beruházásmentes, gyorsan kivitelezhető fejlesztések definiálása, valamint a hosszabb távon folyamatos elvű anyagmozgatási rendszer bevezetésének koncepcionális szintű tervezése.

Feladat: Az asztalos üzemen belüli anyag- és információáramlási folyamatok szűk keresztmetszeteinek feltárása, fejlesztési irányainak kijelölése, súlyozása. Továbbá az informatikai rendszer operációt támogató képességének felmérése.

Feladat: A szállítási osztály pontszerű vizsgálata a későbbi folyamatfejlesztés fókuszainak definiálása érdekében úgy, hogy a szállítási osztály normál munkaidőben, és munkarendben maradéktalanul, megfelelő minőségben és költségben el tudja végezni a felelősségi körébe eső feladatokat.

Feladat: A Fusion Zrt. karbantartási folyamatainak keresztmetszeti feltárása, elemzése, működési problémák definiálása, ezek alapján javaslat lista és rendszerfejlesztési akcióterv vázolása.

Feladat: A megrendeléskezelési folyamatok (az igény beérkezésétől a vevőhöz történő kiszállításig) átfogó vizsgálata, veszteségek feltárása, működési problémák definiálása. A vizsgálat eredményi alapján közé és hosszútávon megvalósítható rendszerfejlesztési akcióterv kidolgozása.

Feladat: A központi raktár intralogisztikai problémáinak definiálása (az IT fejlesztésekkel összhangban), ezek alapján közép,- és hosszabb távú rendszerfejlesztési igények specifikációjának elkészítése.

Feladat: A megrendeléskezelési folyamatok (az igény beérkezésétől a vevőhöz történő kiszállításig) átfogó vizsgálata, veszteségek feltárása, működési problémák definiálása. A vizsgálat eredményi alapján közé és hosszútávon megvalósítható rendszerfejlesztési akcióterv kidolgozása.

Feladat: A logisztikai folyamatok teljeskörű átvilágítása, fejlesztési koncepciók kidolgozása. Alkalmazott csomagolási technológiák felülvizsgálata csomagolócellák részletes elrendezéstervezése.

Feladat: Az Ipar 4.0 egyes eszközeinek lehetséges alkalmazása a raktári folyamatok során, a bevezetéssel elérhető előnyök megtakarítások, valamint a szükséges beruházási költségek számszerűsítése.

Feladat: A logisztikai folyamatok teljeskörű átvilágítása, döntéstámogatás a logisztikai kiszervezésére vonatkozóan, valamint ennek szervezetre gyakorolt hatásainak elemzése.

Feladat: A logisztikai folyamatok teljes keresztmetszeti átvilágítása, veszteségek definiálása, fejlesztési potenciálok feltárása. Az ellátási lánc optimalizálása a logisztikai költségek csökkentése érdekében.

Feladat: Késztermékek kiszedési folyamatainak felülvizsgálata, valamint megrendelések expediálási és rakodási folyamatok fejlesztése, optimalizálása.
Feladat: A megváltozott piaci igényeknek megfelelően az új raktárközpont logisztikai terveinek felülvizsgálata, a módosításoknak megfelelően az eszközök és gépek beszerzésének támogatása.
Feladat: A teljes értéklánc folyamat átfogó lean szemléletű vizsgálata, problémáinak, veszteségeinek definiálása, értékáram elemzésének elkészítése, ezek alapján közép-, és hosszabb távú rendszerfejlesztési igények specifikációjának elkészítése.
Feladat: A vállalat teljes körű keresztmetszeti auditja, működési problémáinak, veszteségeinek definiálása, értékáram elemzésének elkészítése, ezek alapján közép-, és hosszabb távú rendszerfejlesztési igények specifikációjának elkészítése mindhárom telephelyre vonatkoztatva.
A vállalat logisztikai rendszerének teljes keresztmetszeti átvilágítása, folyamatok felmérése adatelemzés. A leginkább erőforrásigényes logisztikai folyamatainak definiálása, ezek alapján a szóba jöhető automatizációs lehetőségek feltárása, az egyes lehetőségek költség-haszon elemzése
A vállalat logisztikai rendszerének teljes keresztmetszeti átvilágítása, logisztikai és termeléskiszolgálási folyamatok felmérése adatelemzése, veszteségeinek feltárása. A szóba jöhető automatizációs és fejlesztési lehetőségek feltárása, az egyes lehetőségek költség-haszon elemzése, a kiválasztott rendszer specifikációjának elkészítése.
Feladat: A vállalat folyamatainak (igény beérkezéstől a kiszállításig) átfogó lean szemléletű vizsgálata, problémáinak, veszteségeinek definiálása, ezek alapján közép-, és hosszabb távú folyamatfejlesztési javaslatok kidolgozása.
Összefoglalás
Logisztikai audit
Cikk címe
Logisztikai audit
Leírás
A vizsgálandó logisztikai rendszer méretétől, összetettségétől függően szakértőink néhány nap leforgása alatt képesek meghatározni az audit területeket.
Szerző
Kiadó
Innolog Solutions
Kiadó logó
Tetszett az oldal? Oszd meg másokkal is!
English