1111 Budapest, Bertalan Lajos utca 7-9., BME L épület

+36 30 346 7233 iroda@innolog.hu

Raktár- és telephelytervezés

Telephelytervezés

Vállalatunk jelentős tapasztalattal rendelkezik komplett telephelyek tervezésében, mely során nemcsak a telephely és raktár, illetve üzemcsarnokok tervezését, de akár az engedélyes terv megszerzéséig beleértve az építészeti tervek elkészítését is vállaljuk. A projektfeladat keretén belül részletesen megtervezzük a telephely elrendezését, a közlekedési kapcsolatokat, belső forgalmi rendet, személy- és teherparkolókat, valamint a gyalogos közlekedést. A tervezés során figyelembe vesszük a vonatkozó építészeti és közlekedéstechnológiai feltételeket (elő és oldalkertek, beépíthetőségi előírások, tehergépjárművek manipulációs területigényei). Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy az új telephely minél inkább szolgálja a termelési és logisztikai folyamatokat. Telephelyfejlesztési pályázatokban és projektekben is részt veszünk.

Csarnoktervezés

Vállaljuk ipari csarnokok, üzemcsarnokok tervezését, mely során az építészeti szempontokon túlmenően a csarnokban megvalósuló üzemi, logisztikai folyamatok igényeit, sajátosságait is figyelembe vesszük. Ezen szempontok érvényesítése elengedhetetlen, hogy a legjobb megoldás születhessen meg a tervezés során. Célunk, hogy ne az épülethez alakítsuk a folyamatokat, hanem az épületet alakítsuk a folyamatokhoz. A tervezés során megalkotjuk az üzem optimális belső elrendezését, majd ez alapján kezdjük meg az épület és egyéb létesítmények felvázolását, majd részletes tervezését.

Raktártervezés

A telephelyen zajló üzemi, logisztikai folyamatok által indukált igények hatékony kiszolgálására elengedhetetlen a megfelelő raktári struktúra kialakítása. Zöldmezős raktártervezési projektek esetén gyakorta problémát okoz a vállalatoknak, hogy a raktárépület megtervezése során nem veszik figyelembe a hozzá kapcsolódó raktározási folyamatokat, azokat csak a „négy fal” felépítését követően próbálják kialakítani. A meglévő fizikai határok pedig gyakran gátat szabnak a szükséges és/vagy igényelt rendszer megvalósításának.

Ennek kiküszöbölésére – miután stratégiai szinten eldől, hogy hová, milyen célú raktárbázis telepítése szükséges – már az előtervezési fázis során felmérjük és megtervezzük a várható logisztikai folyamatokat, kiválasztjuk a szükséges tárolástechnikai eszközöket, anyagmozgató gépeket, végül ehhez illesztve alakítjuk ki a végső terveket. A projekt során szorosan együttműködünk a különböző szakemberekkel (építész, kivitelező, állványos, munkavédelmi ellenőr stb.), és igény esetén a teljes tervezési projektmenedzsmentet átvállaljuk az ügyféltől.

A raktártervezés során vállaljuk a teljes projektmenedzsmentet, vagy csak a logisztikai részfeladatok elvégzését, mint például:

 • telephelyi közlekedési hálózatba való bekapcsolása, a raktárhoz szervesen kapcsolódó közlekedési hálózat tervrajzai ,
 • a részletes telephelyi és raktári funkcionális területek (pl.: várakozó helyek, parkolók, technológiai területek, épületek, tárolóterület, áruelőkészítő tér, irodák, szociális helységek, egyéb tárolók, stb.) tervrajzai és méretezése a szükséges kapacitás, alapterület és térfogat szempontjából,
 • javasolt telephelyi és raktári topológia és elrendezési tervek,
 • javasolt tárolási megoldások és raktártechnikai eszközök (pl.: kompakt tárolás) technológiai tervezése, specifikációja, költségbecslése,
 • javasolt anyagmozgató gépek és eszközök meghatározása,
 • rakodásirányítási és jármű-kiszolgálási, áruátvételi, be-, ki- és áttárolási, komissiózási, árukiadási és inverz logisztikai folyamatok részletes tervei,
 • a munkafolyamatok információs és irányítási rendszere, ill. a tervezett folyamatok javasolt integrációja a jelenlegi ERP rendszerhez,
 • tervezett humán és gépi erőforrás szükséglet meghatározása,
 • tárolótéri áruelrendezés részletes tervezése,
 • változatokban és alrendszerekben való gondolkodás, azaz a fentiek több változatban való elkészítése az optimális rendszeralternatíva meghatározásához, amely azt jelenti, hogy tervezési alrendszerenként (pl. tárolóterület, áruelőkészítő tér stb.) 3 előterv változat készül.

Miért válasszon minket telephely- és raktártervezés esetén?

 • A logisztikai rendszertervezés szakértelmet, és tapasztalatot igényel, ezért célszerű a logisztika területén kellő jártassággal rendelkező szakembert megbízni ezzel a feladattal.
 • Annak érdekében, hogy a vállalat megfelelő raktártechnológiai megoldást kiválaszthassa, érdemes a lehetőség teljes tárházát figyelembe venni, melyhez célszerű külső, objektív szakértő segítségét igénybe venni.
 • Mi a közös sikereket keressük, és ezekben hiszünk. Ennek szellemében kollégáival szorosan együttműködve dolgozzuk ki megoldásokat.
 • Komplex megoldást nyújtunk precíz tervezéssel az igény felmerülésétől a ,,szalag átvágásáig”,
 • Sok éves tapasztalattal rendelkezünk a raktárépületek, csarnokok és telephelyek tervezéséhez szükséges, más szakterületekkel való kooperációban,

Független szakértőként tudjuk kinálni a legjobb raktártechnológiai megoldásokat, hiszen nem állunk szerződésben egyetlen raktári eszközbeszállítóval sem.

Kérdésével forduljon üzletágvezetőnkhöz:

Antal Norbert
norbert.antal@innolog.hu
+36-30-346-7233