1111 Budapest, Bertalan Lajos utca 7-9., BME L épület

Hálózat optimalizálás, járattervezés

A vállalatok logisztikai hálózatainak optimalizálása és kialakítása jellemzően egy vállalati stratégiai döntés, amely hosszú távon kihatást gyakorol a vállalat költséghatékonyságára. Emellett a vállalat fejlődésének megfelelően a meglévő ellátási rendszer is módosulhat, ezért időnként szükség lehet a hálózat globális felülvizsgálatára is.

Az optimalizálás során számos tényező befolyásolhatja a stratégiai döntéshozatalt. Ezek közül kiemelkedően fontosak az összköltségre jelentős hatást gyakorló szállítási és készletezési költségek, amely a logisztikai rendszer hálózati topológiájával (raktárak, eladási helyek, átrakó pontok térbeli / földrajzi elhelyezkedésével), illetve a hálózat működtetésével szoros összefüggésben vannak.

Az összetett, sokváltozós döntések támogatása érdekében a tapasztalatok alapján komplex döntési modelleket célszerű építeni. Illetve meg van a végleges fordításunk a most éppen aktuális INNOLOG honlap talán minden magyar szövegére, így szeretnénk létrehozni a honlap angol nyelvű változatát is. A módszertanaink kimeneteként meghatározásra kerül az optimális hálózati topológia, amely a megbízható működés mellett a lehető legkisebb költséget eredményezheti. Ilyenek a stratégia járattervezési modellek, vagy a készlettervezésben alkalmazható hálózatos, stratégia szintű modellek.

Kérdésével forduljon üzletágvezetőnkhöz:

Sztrapkovics Balázs
balazs.sztrapkovics@innolog.hu
+36-70-558-92-24

Tetszett az oldal? Oszd meg másokkal is!
English