1111 Budapest, Bertalan Lajos utca 7-9., BME L épület

Termelőüzemek logisztikai tervezése

Biztos nem kell senkinek sem elmagyarázni, hogy a vevők számára értéket előállítani milyen nehéz feladat. Egy termék, fizikai formában is megtestesülő érték. Ahhoz, hogy azzá váljon, egy igen komplex rendszer, a termelő rendszer folyamatainak összehangolt működésre van szükség. Ebben azonban nem minden a gyártási technológia.

A technológiai folyamatoknak a szerves része és életre keltője az anyag-, információ- és értékáram, vagyis a termelés logisztikája, amely nélkül egy termelőüzem működése elképzelhetetlen. Mindez persze akkor jó, ha kiszolgáló funkcióként szinte észrevétlenül működik. Ezt akkor tudjuk elérni, ha már a termelési rendszer tervezése során ügyeltünk a logisztikai kérdésekre. Gondolta volna, hogy milyen fontos szerepe van a termelőüzem logisztikai topológiájának, a gyártás lay-outjának, a logisztikai szempontból fontos funkcionális területek elhelyezésének, méretezésének, a gyártás anyagellátási logikájának, az inverz logisztikának, az üzem kapcsolatainak a raktári infrastruktúra irányába?

Ezeken kívül is számos kérdést kell tisztázni, amely legalább olyan fontos az új termelőüzemek tervezése, de a már működő termelési rendszerek és folyamatok esetében egyaránt. Nem is beszélve arról, hogy a gyártáslogisztika egy igen jelentős ütemben fejlődő terület, amelyben az automatizációnak is nagyon komoly szerep jut. Gép és ember optimális együttműködése, az Ipar 4.0, illetve az ezzel azonos ütemben fejlődő Logisztika 4.0 igen komoly kihívások elé állítja a termelővállalatokat. Mi segíthetünk eligazodni az új irányok és lehetőségek között, a megfelelő irányokat megtalálni, akár új, akár meglévő termelési rendszerének működését kell a helyes útra terelni.

Kérdésével forduljon üzletágvezetőnkhöz:

Antal Norbert
norbert.antal@innolog.hu
+36-30-346-7233

Tetszett az oldal? Oszd meg másokkal is!
English